گناباد و قنات آن بخشی از تمدن بشری است.

ایران با داشتن بناهای تاریخی و میراثی ماندگار جزو برترین کشورها در جهان است و گناباد با تاریخی چندین هزار ساله و با داشتن قناتی شگفت انگیز و یکی از عجایب تمدن تاریخ بشری، همچون نگینی بر سینه ستبر کویر نمود دارد و اینک بر خود می بالیم و افتخار می کینم که این سازه و دست ساز نیاکان ما که از دیرباز مورد توجه همگان می باشد شگفتی آفرید و جهانی شد.
ثبت جهانی یک مکان یا یک اثر این است که نام و آوازه آن در سطح جهان و در محافل علمی مورد توجه قرار می‌گیرد.
پدیده‌ای همانند قنات قصبه گناباد تنها یک عارضه طبیعی و یا یک فناوری صرف نیست بلکه جنبه‌ مختلفی را در معرض قضاوت جهانی قرار می‌دهد.
وجود این قنات نشان می‌دهد مردم در گذشته با بهره‌گیری از فناوری، آب را در یک منطقه خشک از اعماق به سطح زمین رسانده‌اند و در واقع ویژگی‌های هویتی یک ملت محسوب می‌شود.

وقتی مکانی همچون قنات قصبه گناباد در فهرست یونسکو ثبت می‌شود، شهرت جهانی پیدا می‌کند،‌ بنابراین نام گناباد در سطح جهان مطرح شده و توجه گردشگران را به خود جلب می‌کند.
امیدوار هستیم با این ثبت جهانی و حضور گردشگران در این منطقه، شاهد ایجاد و گسترش زیرساخت‌های گردشگری و به تبع شکوفایی منطقه باشیم.
ثبت این اثر در فهرست جهانی یونسکو، یعنی اینکه این سازمان بین المللی گواهی می دهد که گناباد و قنات آن بخشی از تمدن بشری است که متعلق به نوع انسان است و نه صرفا انسان ایرانی!
قنات گناباد برای ما درس های بسیاری دارد. قنات شهرمان بخشی از سرزمین، هویت و تمدن ماست و در واقع بخشی از هویت ایرانی ما را به نمایش می گذارد.
ضمن تبریک ثبت جهانی قنات به همه همشهریان ارجمند و بویژه جامعه دانشگاهی، بایستی به خاطر داشت که این ثبت و جهانی شدن مسئولیت ما را در حفظ و حراست از این میراث بشری بیشتر می کند. ما باید به درستی به این مسئولیت واقف باشیم و مراقبت کنیم که میراث فرهنگی، آثار باقیمانده از گذشته است که برای هر ملت، منطقه و کشوری دارای ارزش فرهنگی است و به عنوان یک هویت، اهمیت دارد. نسل‌های آینده با تکیه بر همین آثار و بناهای تاریخی با هویت خود آشنا خواهند شد اما اگر در حفظ و نگهداری این آثار تاریخی و ارزشمند که اکنون جهانی است کوتاهی کنیم فردا باید بدهکار نسل‌های آینده باشیم.