گرامیداشت هفته کتاب در دانشگاه آزاد اسلامی گناباد

رسالت آخرین فرستاده الهی بر مبنای خواندن شکل گرفته است، اعجاز اسلام، قرآن می باشد و در این قرآن کریم که بزرگترین و ارزشمندترین کتاب دنیا می باشد 263 بار از کتاب و کتب نام برده شده است. و این ها و بیش از این ها نشان دهنده این مهم است که در اسلام  تا چه اندازه به کتاب و جایگاه آن توجه شده است لذا دین مقدس اسلام را می توان پرچمدار کتاب در بین تمامی ادیان دانست.
هر چند که امروزه با افزایش و توسعه فناوری های جدید ارتباطی، و یا با بکار بردن عباراتی همچون گرانی، بی حوصلگی، کمبود وقت و...آنچنانکه باید و شاید مطالعه و کتابخوانی مانند گذشته نیست، اما هنوز هم مطالعه کتاب در میان مخاطبان خود از جایگاه ویژه ای برخوردار است.
هفته کتاب فرصت مناسبی است تا بار دیگر به اهمیت موضوع کتاب و کتابخوانی پرداخته شود و توجه بیشتری به کتاب و مطالعه در جامعه و بویژه در محیط های دانشگاهی صورت گیرد.
در همین راستا و به مناسبت 24 آبان ماه روز کتاب، کتاب خوانی و کتابدار، با حضور مظلوم

رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرسنتان و تنی چند از همکارانش و معاونان پژوهش و فناوری، دانشجوئی و فرهنگی، حوزه سما و تنی چند از کارکنان این واحد دانشگاهی در محل کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی گناباد، هفته کتاب و کتاخوانی گررامی داشته شد.
در این دیدار مظلوم در سخنانی با گرامیداشت هفته کتاب، به وضعیت کتابخانه های عمومی شهرستان پرداخت. وی بیان داشت: در شهرستان گناباد 10 کتابخانه عمومی و 5 کتابخانه مشارکتی وجود دارد. وی  افزود: اولین و قدیمی ترین کتابخانه شهرستان، کتابخانه عمومی شهید مطهری می باشد که در سال 1347 راه اندازی گردیده است.
مظلوم با بیان آمار فضاها و زیر بنای کتابخانه ها و همچنین سرانه مطالعه کتاب در شهرستان، خاطر نشان ساخت: در اکثر آیتم ها و شاخص هایی که نهاد کتابخانه ها اعلام کرده است کناباد، رتبه های برتر استان را به خود اختصاص داده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: بیشترین کتبی که در کتابخانه ها مورد مطالعه قرار می گیرد مربوط به کتب دینی، ادبیات و درسی می باشد.
رئیس اداره کتابخانه های شهرستان، کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی گناباد را با وجود عناوین، موضوعات و چیدمان کتب، سالن های مجزای مطالعه و فضاهای موجود... مثبت ارزیابی نمود. وی از ارسال روزنامه فرهیختگان از سوی دانشگاه به کتابخانه شهید مطهری ابراز خرسندی کرد و خواستار ارسال این روزنامه پر مخاطب به دیگر کتابخانه های شهرستان نیز شد
در ادامه دکتر تمامگر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی گناباد ضمن تبریک هفته کتاب و خوش آمدگویی به مظلوم و همکاران وی، از توجه ویژه ای که دانشگاه آزاد اسلامی به مقوله کتاب و نهادینه کردن فرهنگ کتابخوانی دارد گفت و در همین زمینه به فناوری پیشرفته و جدید RFID  کتابخانه که در سازمان مرکزی و چند واحد دانشگاه آزاد اسلامی اجرا می شود اشاره کرد وی از مزیت های این سیستم و اینکه در حال حاضر این سیستم به صورت آزمایشی اجرا می شود هم گفت.
تمامگر به کتابخانه دیجیتال دانشگاه آزاد اسلامی که به تمام پایگاه های علمی و کتابخانه های واحدهای دانشگاهی دسترسی دارد هم پرداخت.
روحانی معاون دانشجوئی و فرهنگی واحد گناباد نیز در سخنانی گفت: توجه به کتاب و فرهنگ کتابخوانی نبایستی در هیمن چند روز و در هفته برپایی نمایشگاه کتاب خلاصه شود.
وی افزود: همانگونه که دانشگاه آزاد اسلامی گناباد اولین مرکز آموزش عالی شهرستان می باشد کتابخانه این واحد دانشگاهی نیز اولین کتابخانه در بین مراکز آموزش عالی گناباد می باشد که جهت تجهیز آن تلاش های زیادی صورت گرفته است.
معاون دانشجوئی و فرهنگی واحد گناباد خاطرنشان ساخت: هر چند که با تحولات تکنولوژی و فضای مجازی، مطالعه کم رنگ شده است اما کتاب همیشه جایگاه خودش را در جامعه داشته و دارد.
نعیمی مسئول کتابخانه دانشگاه آزاد اسلامی گناباد نیز با اعلام اینکه در کتابخانه واحد گناباد بیش از 49 هزار جلد کتاب، 23 هزار عنوان، و 17000 عنوان کتاب الکترونیکی موجود می باشد. از تعامل خوبی که با کتابخانه دانشگاه علوم پزشکی شهرستان وجود دارد و استفاده دانشجویان مراکز آموزش عالی شهرستان و کارکنان برخی از ادارات و نهادهای دولتی گناباد مانند، شهرداری، بهزیستی، اورژانس اجتماعی و...از کتابخانه واحد گناباد دارند هم گفت.
در خاتمه نیز حاضرین، با گلباران و عطر افشانی مزار مطهر شهدای گمنام دانشگاه به مقام شامخ این عزیزان ادای احترام نمودند.