گفتگو با پژوهشگر برتر واحد گناباد

حسین اکبری عضو هیات علمی تمام وقت و معاون اداری و مالی دانشگاه آزاد اسلامی گناباد به عنوان پژوهشگر برتر واحد گناباد در سال 1395 انتخاب گردید به همین منظور و با توجه به فرصتی که مهیا شد گفتگویی با این پژوهشگر برتر واحد داشتم.
وی در آغاز این گفتگو گفت: نخست لازم می دانم تا به نوبه خود ارتحال ملکوتی آیت اله هاشمی رفسنجانی را که عمر بابرکت خویش را صرف انقلاب، اسلام، کشور و مردم کرد حضور جامعه دانشگاهی و به ویژه خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی تسلیت عرض نمایم.
وی ادامه داد: خدمات آیت الله هاشمی به کشور و نظام مقدس جمهوری اسلامی و در تمامی عرصه ها بر هیچ کس پوشیده نیست و هر چه در این باب گفته شود باز هم کم گفته ایم.

اکبری افزود: اجازه بدهید تنها به کوشه ای از خدمات این مرد بزرگ اشاره کنم و ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان که مایه مباهات و بالندگی نظام و کشور می باشد یکی از دستاوردهای بزرگ انقلاب اسلامی است دانشگاهی که مولود انقلاب است و حاصل تلاش و زحمات آیت الله هاشمی رفسنجانی رحمت الله تعالی علیه می باشد. دانشگاهی که خدمات شایانی را به گسترش و تحقق نظام آموزش عالی در کشور کرد دانشگاهی که نقش بسزایی نه تنها در بسط و گسترش آموزش عالی در جای جای میهن اسلامی و تربیت نیروهای متخصص و کارآمد برای ایران اسلامی داشته است بلکه نقش بی بدیلی را نیز به فرهنگ، آبادانی، توسعه و اقتصاد در نقاط محروم کشور داشته است و این ها همه محصول تفکر و آینده نگری این دانشمند برجسته است و مردم هم با وداع و تشییع با شکوه آن عالم جلیل القدر نشان دادند که قدر شناس این مرد برزگ و این تاریخ ساز میهن اسلامیمان بوده، هستند و خواهند بود. و لذا نام نیک هاشمی و یاد و خاطره و اندیشه های ناب ایشان تا ابد بر صفحه سپید روزگار با عزت و ابدی و سرمدی خواهد ماند.
با تائید گفته های اکبری از وی خواستم خودش را معرفی کند و او گفت: حسین اکبری متولد سال 1350 در شهرستان گناباد و عضو هیات علمی تمام وقت گروه حسابداری دانشگاه آزاد اسلامی سبزوار است که از سال 1393 به صورت مامور به واحد گناباد منتقل شده است. و در حال حاضر علاوه بر اینکه عضو هیات علمی گروه حسابداری می باشد به عنوان معاون اداری و مالی واحد نیز انجام وظیفه می نماید.
وی همچنین فوق لیسانس در رشته حسابداری و دانشجوی دوره دکتری حسابداری می باشد.
سئوال بعدی این بود که چه شد به عنوان پژوهشگر برتر واحد گناباد انتخاب شده است و پاسخ داد: می دانید که در انتخاب پژوهشگر ملاک ها و معیارها و در مجموع امتیازاتی را مد نظر قرار می دهند لذا با توجه به اینکه تعداد 5 کتاب که شامل ترجمه و تالیف می باشد. و اینکه تعداد 7 مقاله علمی و پزوهشی در خارج از کشور و 6 مقاله کنفرانس بین المللی و همچنین کارهای اجرایی که داشته ام به عنوان پزوهشگر برتر واحد گناباد انتخاب شدم.
در باره دانشجویان و کارهای پژوهشی آنان از اکبری پرسیدم و او گفت: متاسفانه دانشجویان کمتر به کارهای تحقیقاتی و پژوهشی می پردازند در صورتیکه پژوهش به عنوان زیر مجموعه ای از نهاد علم می باشد و دانشگاه بدون پژوهش و تحقیقات معنایی ندارد و  از طرفی آموزش و پژوهش مکمل یکدیگر می باشند و دانشجویان برای ارتقای سطح دانش خود باید در این مسیر گام بردارند و دانشگاه ها هم باید بستر لازم را برای آنان مهیا کنند.
پرسیدم آیا در کشور به پژوهش بها داده می شود. و اکبری گفت: به نظر اینجانب بیشتر می بایستی به سمت و سوی تحقیقات کاربردی حرکت کرد و مبنای ارزیابی کار پزوهش و میزان تاثیر گذاری آن بر متغییرها باشد.
از پژوهشگر برتر واحد پرسیدم آیا فکر می کند بتواند عنوان پژوهشگر برتر استان را نیز از آن خود کند و وی در پاسخ می گوید: انسان آرمان گرا است و خواسته و میل باطنی و قلبی او این است که پلکان ترقی و موفقیت را طی نماید و من هم امیدوارم با تلاش و کار بیشتر به این مهم دست پیدا کنم.
از معاون اداری و مالی واحد گناباد پرسیدم در پژوهش نقش فردی از اهمیت بیشتری برخوردار است یا نقش بودجه و منابع مالی؟ که پاسخ داد: در برخی از حوزه های تحقیقاتی و پزوهشی نقش منابع مالی از اهمیت بیشتری برخوردار است اما نقش خود پژوهشگر در این میان بیشتر اهمیت دارد.
در باره افق و دیدگاهی که وی برای رشته ها و حوزه انسانی ترسیم می کند پرسیدم که در پاسخ گفت: امروزه علوم انسانی نقشی اساسی در موفقیت، پیشرفت و دستیابی به اهداف مهم در کشورها دارد و در کشور ما نیز با توجه به تاکید مقام معظم رهبری در ارتباط با جایگاه و نقش علوم انسانی اسلامی، معتقد هستم با گام نهادن در راستای تحقق منویات حکیمانه معظم له و بهره گیری از نظرات و تخصص نخبگان و پژوهشگران در این مسیر، افق و آینده روشنی در این حوزه در کشور فراهم خواهد شد.
پشنهاد و راه کارهای این پژوهشگر را در جهت ارتقای سطح کیفی پژوهش جویا شدم می گوید: در مجموع تحقیقات و تولیدات علمی باید متناسب و نافع برای کشور باشد و نیاز سنجی که صورت می گیرد باید در سطح ملی باشد.
از پزوهشگر برتر واحد خواستم اگر مطلب و یا صحبت پایانی دارد بیان کند. که گفت: از شما تشکر می کنم که این فرصت را در اختیار من قرار دادید و اما کارهای پژوهش و تحقیقاتی را نباید تنها منحصر و خلاصه در هفته پژوهش دانست بلکه همانطور که گفته شد دانشگاه با پزوهش و تحقیق کامل می شود و در محیط های علمی و بویزه در دانشگاه ها می بایستی همیشه به این مهم پرداخته شود.